Το EXALCO BOND είναι ένα προϊόν της ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε., της πρωτοπόρου Ελληνικής εταιρίας διελάσεως Αλουμινίου.

[Διαφημιστικό Έντυπο Exalco Bond (αρχείο pdf)]


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Το EXALCO BOND έχει εγκριθεί για κτιριακές εφαρμογές. Δεν υπάρχουνε περιορισμοί σε σχεδιασμό κτιρίων και κατασκευές.
  • Αντιπυρική προστασία εγκεκριμένη από μελέτες σε διάφορες χώρες.
  • Επίπεδη επιφάνεια, γρήγορη επεξεργασία με χαμηλό κόστος.
  • Πολύ εύκολα σχηματίζεται και διπλώνεται χρησιμοποιώντας απλά συμβατικά εργαλεία.
  • Φιλικό με το περιβάλλον καθώς όλα του τα υλικά είναι ανακυκλώσιμα.
  • Μπορεί πολύ εύκολα να καθαριστεί με απλό σφουγγάρι ή με μία μεγάλη βούρτσα.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΧΑLCO BOND

ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΒΑΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

ΑΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Γραμμή (τρόπος) κοπής:
Για το EXALCO BOND συνιστάται πριόνι για κάθετη και οριζόντια κοπή των πάνελ, με έξτρα λεπτές λεπίδες από καρβίδιο. Τόσο το κόψιμο όσο και η επεξεργασία του Exalcobond είναι σχετικά εύκολες διαδικασίες που πραγματοποιούνται ακόμη και με απλό εξοπλισμό του εμπορίου για την επεξεργασία ξύλου. Προκειμένου να εξαλειφθεί το πρόβλημα της άκρης με γρέζι, συνιστούμε τη χρήση πολύ λεπτού κοπτικού. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε προσεκτικά το πριόνι πάνω στο πάνελ ώστε να επιτύχετε τις ακριβείς διαστάσεις που απαιτούνται για το τελικό προϊόν

.

Κοπή με συγκεκριμένη κατεύθυνση:
Το EXALCO BOND συνιστά τη χρήση συμβατικού κοπτικού με στάνταρ τμήματα που έχουν υποστεί επεξεργασία από α90 μέχρι 105 VEE. Παράλληλα, το κάτω μέρος του κοπτικού θα πρέπει να ρυθμιστεί μεταξύ 1mm και 2mm, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή κατεύθυνση κοπής. Κατά την διαδικασία κατεύθυνσης είναι πολύ σημαντικό να μην αφαιρεθούν όλα τα βασικά τμήματα του υλικού PE από το πίσω μέρος της επιφάνειας αλουμινίου που δεν έχει κοπεί. Συνιστούμε την παραμονή των βασικών τμημάτων του υλικού PE αφού γίνει η κατεύθυνση κοπής μεταξύ 0.3 mm~0.5 mm στο ίδιο πάχος με την επιφάνεια αλουμινίου. Το υλικό αυτό παρέχει μια ομαλή ακτίνα που συμβάλλει στην διαχρονική προστασία της επιφάνειας αλουμινίου. Αφού δρομολογηθεί η κοπή, μπορεί εύκολα να λυγίσει το υλικό στα πλαίσια της καμπύλης με ένα απλό μέσο σύσφιξης.

ΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΛΥΓΙΣΜΑ
Η διαδικασία κάμψης (λυγίσματος) μπορεί να γίνει με υδραυλική πρέσσα ή με μηχανή ρολλών. Το EXALCO BOND μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό μέχρι και 15 φορές στο πάχος του πάνελ. Έτσι, για το EXALCO BOND (4mm) η ελάχιστη συνιστώσα εσωτερική ακτίνα είναι 60 mm. Εμείς προτείνουμε τη χρήση τριών ρυθμιζόμενων μηχανών ρόλλων με ποικίλες διαμέτρους προκειμένου να επιτευχθεί η καμπυλωτή διαμόρφωση για επικαλύψεις κολωνών ή στρογγυλεμένες γωνίες κτιρίων ή με μορφή πυραμίδας.

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά και ανάλυση από καταστροφές που προκάλεσε φωτιά, τα πιο επικίνδυνα είναι τα τοξικά αέρια που προκαλούνται από την καύση του κατασκευαστικού υλικού. Το Exalco bond έχει περάσει το τεστ ABD 0031 για τοξικά αέρια και έχει εγκριθεί ως υλικό για την αεροδιαστημική βιομηχανία.